Vlnr: Daphne, Rob en Sharon
Vlnr: Daphne, Rob en Sharon

Veertigjarig jubileum extra speciaal voor Jansen & van Ralen

Zakelijk

NIJMEGEN – Zaterdag 1 juni wordt een bijzondere dag voor Aannemingsbedrijf Jansen & van Ralen. Op deze dag bestaat het bedrijf niet alleen veertig jaar, maar zal directeur Eef van Ralen ook het stokje overdragen aan de volgende generatie. Zijn drie kinderen zijn er klaar voor, maar... is hij dat zelf ook?

Dochter Sharon begint te lachen zodra het ter sprake komt. 'Ik denk niet dat mijn vader echt zal kunnen stoppen met werken hoor!' Het bedrijf zal met trots worden voortgezet door dochter Daphne (oudste), Sharon (middelste) en zoon Rob (jongste). Al van jongs af aan helpen ze mee in het bedrijf. Klussen zoals behang stomen, het kantoor poetsen of de kilometeradministratie bijhouden, werd door de kinderen van Eef al jong opgepakt. Een bekende uitspraak van Eef is: 'Je moet mensen laten doen waar ze goed in zijn.' Zo kwamen Daphne en Sharon uiteindelijk aan de administratieve kant terecht en Rob op de werkvloer. Daarnaast heeft Eef voor de functie van algemeen directeur Patrick Gerdsen aangetrokken. Met zijn technisch inzicht en jarenlange ervaring in de branche, is Patrick voor Jansen & van Ralen de juiste man op de juiste plaats.

Van deurklink tot nieuwbouwwijk

Het feit dat er medewerkers zijn die al 30 of 40 jaar bij Jansen & van Ralen werken, zegt iets moois over de bedrijfscultuur. Sterker nog: in 1999 maakte de heer Jansen gebruik van de VUT-regeling en trad hij af als compagnon, maar nog steeds is hij regelmatig in zijn stofjas te vinden in de werkplaats, om een oogje in het zeil te houden. En zo honkvast als de medewerkers zijn, zo zijn ook de klanten. Wat onderhoud betreft, is Jansen & van Ralen bijvoorbeeld al jarenlang vaste partner voor meerdere woningcoöperaties. Naast het verzorgen van vakkundig onderhoud, heeft het bedrijf ook naam gemaakt met nieuwbouw, verbouwingen en renovaties. Of zoals Eef het zelf altijd zegt: 'Van deurklink plaatsen tot nieuwbouwwijk bouwen.' Mooi gezegd, maar het is dan ook een mooi bedrijf. 'We zijn trots', vullen de kinderen aan, 'dat we samen met Patrick en een fantastisch team, Jansen & van Ralen mogen voortzetten.' Aannemingsbedrijf Jansen & van Ralen is erkend leerbedrijf. Benieuwd? Kijk op: www.jansenenvanralen.nl Adres: Koopmansweg 4, Nijmegen; 024 3481161.

Uitgelicht

Digitale krant