Luilakken? Kom op de fiets of brommer!

Algemeen

NEDER-BETUWE - Het is bijna zover! Zaterdag is het Koningsdag. Deze feestdag begint in Neder-Betuwe volgens de traditie in alle vroegte met Luilakken. Vorig jaar was het verboden om met een auto mee te doen en Luilakken alleen mogelijk op de brommer of de fiets. Dat is veilig en in een goede sfeer verlopen. Daarom is het ook dit jaar weer verboden om met een auto mee te doen aan Luilakken.

De auto’s die in de jaren voor 2023 meededen aan het Luilakken waren veelal omgebouwd en soms voorzien van uitstekende delen, vlammenwerpers en rookmachines. Dit leverde onveilige situaties op. De deelnemers hebben vorig jaar laten zien dat het Luilakken zonder auto’s op een verantwoorde manier kan. Daarom vragen we jullie om ook dit jaar weer tussen 5 en 8 uur alleen met de brommer of de fiets mee te rijden in de stoet. Zo kunnen we de traditie op een verantwoorde manier door laten gaan. 

Maatregelen

De maatregelen die we vorig jaar hebben genomen om de auto’s te weren, gelden ook dit jaar. Dus kom je toch met een auto naar Neder-Betuwe om mee te doen aan Luilakken, dan kun je het volgende verwachten: Een flinke bekeuring; De politie neemt je auto in beslag; Je betaalt voor het afslepen en stallen van de auto. Handhaving vanuit de gemeente door middel van het opleggen van een dwangsom. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s. 

Hou het Luilakken veilig, gezellig en verantwoord en kom met de brommer of fiets!

Uitgelicht

Digitale krant