Wethouder kookt mee met Onvergetelijke Kookclub Rivierenland

Algemeen

TIEL - Op 15 april opende de Onvergetelijke Kookclub Rivierenland voor het eerst zijn deuren bij Dynamiek in Tiel. Gehuld in een persoonlijk kookschort gaf wethouder Carla Kreuk van de gemeente Tiel het startsein met de magische woorden ‘Schorten om, pannen klaar? Aan de slag dan maar!’ En ze kookte en at gezellig mee! ‘Mooi dat dit initiatief er is, daardoor wordt onze gemeente steeds dementievriendelijker.’ zegt Carla Kreuk,

Geïnspireerd op het televisieprogramma Restaurant Misverstand, waarin een restaurant wordt gerund door mensen met dementie, heeft Alzheimer Nederland in verschillende regio’s onvergetelijke kookclubs opgezet, waarin koppels bestaande uit iemand met dementie en een maatje, samen een driegangendiner bereiden en consumeren. Doel is de focus te leggen op wat er nog kan na de diagnose dementie: samen plezier hebben en nieuwe herinneringen maken. 

Meedoen?

Alle deelnemende koppels willen de volgende maand weer komen: ‘Dit was zo fantastisch, gezellig en ontspannen!’
De Onvergetelijke Kookclub Rivierenland is er eenmaal per maand op maandag. Er is nog plek voor nieuwe koppels. Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn! Het gaat om het gezellig samenzijn. Even vergeten dat dementie het leven soms beheerst.

En wil je mensen een onvergetelijke middag en avond te bezorgen als vrijwilliger? Je bent van harte welkom! Koppels én vrijwilligers uit heel Rivierenland kunnen contact opnemen met Mariken van de Loo, coördinator van de Onvergetelijke Kookclub, via kookclub.rivierenland@alzheimervrijwilligers.nl of 0657332877. 

Uitgelicht

Digitale krant