De torenomloop op 60 meter hoogte.
De torenomloop op 60 meter hoogte. Foto: CG / Ronald Clemenkowff

Torenbeklimmingen op Koningsdag en in voorjaarsvakantie

Algemeen

RHENEN - De vrijwilligers van het CuneraGilde openen de deuren van  de Cunerakerk in Rhenen voor toeristisch bezoek op Koningsdag om 11.00 uur. In de voorjaarvakantie  doen we dat om één uur op woensdag 1 mei tot en met zaterdag 4 mei.

Er zijn zes torenbeklimmingen met gids op Koningsdag. Deze starten om 12, 13, 14, 15, 16 en 17 uur. Op 1, 2, 3 en  4 mei is er iedere dag een torenbeklimming die om half drie start.
Het Gilde heeft hard gewerkt de afgelopen maanden om de diverse ruimten in de toren op te knappen en van betere verlichting te voorzien. Het is nog niet helemaal klaar, maar er is al veel te zien en te vertellen.

Kaartjes voor de beklimmingen worden in de kerk verkocht aan de Gilde balie in de kerk op de dag van de beklimming. Volwassenen betalen 5 en kinderen tot en met 12 jaar 2 euro. Kinderen gaan uitsluitend mee als ze begeleid worden door een ouder. Per beklimming kunnen er maximaal 20 personen mee naar boven.

De toren heeft een stenen wenteltrap met bijna 300 treden. We starten stipt op tijd en zijn voordat de volgende groep op Koningsdag naar boven komt, weer beneden. Een redelijke conditie is een vereiste. Niet geschikt voor mensen met hoogte- of ruimtevrees.
Meer over het Gilde: www.cuneragilde.nl.

Uitgelicht

Digitale krant