Het is voorjaar in het Amerongse Bos.
Het is voorjaar in het Amerongse Bos. Foto: Jan de Jong

Voorjaarswandeling Amerongse Bos

Algemeen

AMERONGEN - De dagen worden weer langer en de temperaturen gaan omhoog. Het voorjaar is nu, ondanks alle regen, echt begonnen.  Een mooi moment om te gaan wandelen en te kijken hoe de natuur tot leven komt en langzaam ontwaakt uit haar winterse rust.

De bomen tonen hun bladeren weer en tooien zich langzaam in hun mooie lentegroene voorjaarskleed. De vogels beginnen zich te roeren met hun zang om te laten horen dat ze er zijn. Ze zijn al druk bezig met het bouwen van nesten om te zorgen voor nieuw nageslacht. Spechten roffelen luid met hun snavel tegen de boomstammen om elkaar te laten weten dat ze zojuist toch echt het mooiste nest van het hele bos uitgehakt hebben. En in de bodem van het bos, worden op de warmere plekken de insecten al weer voorzichtig actief. Overal in het bos ontstaat nieuw leven en is alles in beweging

Gaat u ook weer met een van onze gidsen mee? Op zaterdag 4 mei, krijgt u de kans om het beginnende voorjaar te begroeten. De wandeling vertrekt om 13.30 uur vanaf het bezoekerscentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. “U kunt gratis parkeren bij Groene Entree De Burgwal, van daar loopt u in enkele minuten binnendoor naar het infocentrum.” 

Voor deelname aan deze wandeling wordt een kleine bijdrage gevraagd. Deelnemers worden verzocht zich vooraf aan te melden. Er is plaats voor maximum 30 personen.

Aanmelden kan via deze link: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/vroege-voorjaarswandeling-amerongse-bos.

Uitgelicht

Digitale krant