Tureluur.
Tureluur. Foto: Pixabay

Fietsexcursies Weidevogels Binnenveld

Algemeen

ACHTERBERG - Ontdek de rijkdom aan weidevogels van het Binnenveld! Dit unieke natuurgebied is de thuisbasis van grutto, tureluur, kievit, scholekster en vele andere soorten.

De ervaren IVN-gidsen Gert ten Haaft en Roelof de Jong nemen je mee op deze fietsexcursies en laten je alles zien en horen over de vogels, hoe ze leven in hun natuurlijke habitat en hoe wij ze helpen.
De excursies zijn geschikt voor zowel jong als oud. Of je nu een vogelliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de natuur, deze excursie is een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Jongeren krijgen een Binnenveld BINGO kaart met vele soorten vogels. Wie scoort de meeste vogels tijdens de excursie? Dus stap op de fiets en ontdek de prachtige weidevogels van het Binnenveld. Je gaat weer naar huis met veel meer kennis van de soorten vogels die leven in het Binnenveld én met kennis over het gebied en het weidevogelbeheer. Laat je verrassen door de schoonheid van het gebied. 

Beide excursies zijn op zaterdag 20 april van 10.00 - 12.00 uur.

Excursie 1: Verzamelen om 9:45 uur en 10:00 uur vertrek bij PLUS Supermarkt, Schoneveld 35 in Achterberg. Opgeven via rtdejong@planet.nl.
Excursie 2: Verzamelen om 09.45 uur en 10:00 uur vertrek op de hoek Wageningselaan/Generatorstraat Veenendaal.

Opgeven via gerttenhaaft@ziggo.nl. En .... vergeet niet om ook een verrekijker mee te nemen!

Uitgelicht

Digitale krant