Leidy van Leeuwen.
Leidy van Leeuwen. Foto: Jeanet Benne

Autonome kunst in Podium De Vlam

Algemeen

RHENEN - Vanaf zondag 21 april zijn in Podium De Vlam oude en nieuwe huisjes en torentjes te zien van autonoom beeldend kunstenaar Leidy van Leeuwen uit Den Haag. Entree is gratis en de opening – van 14.00 – 16.00 uur - wordt omlijst met een hapje en een drankje.

Leidy is als autonoom beeldend kunstenaar sinds 10 jaar fulltime aan het werk en noemt haar werken “figuratief, niet realistisch”. Ze tekent met oliepastel en schildert met olieverf.

Leidy heeft tijdens haar jeugd vlakbij een watertoren gewoond. Wellicht de bron voor haar fascinatie voor torens en oude verlaten industriële gebouwen zoals vuurtorens en fabrieksschoorstenen. Ze raken haar in het voorbijgaan. De werken ontstaan vanuit de herinneringen aan die observaties onderweg, die ze in kleine schetsen en tekeningen bewaart.

Loopbaan en exposities

Leidy is in 2005 afgestudeerd als autonoom beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Ze exposeerde in diverse galerieën in de Haagse regio en in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.podiumdevlam.nl. De opening van haar expositie is op zondag 21 april 14.00 – 16.00 uur, entree gratis.

Uitgelicht

Digitale krant