Julien Libeer.
Julien Libeer.

Pianorecital Julien Libeer

Algemeen

RHENEN - Zaterdag 20 april is pianist Julien Libeer te gast bij Klassiek aan de Rijn voor het slotconcert van het seizoen 23/24. Op het programma muziek van Bach, Schubert, Crumb en Ravel.

Het concert in de Cunerakerk van Rhenen begint om 20:00 uur. Meer informatie en het bestellen van kaarten kan via www.klassiekaanderijn.nl. Kaarten zijn op de avond van het concert ook te koop aan de kerk.

Geboren in 1987 in de buurt van Brussel, België, was de vroegste muzikale herinnering van Julien Libeer de beroemde documentaire over de opname van West Side Story door Leonard Bernstein. De piano, waarmee hij op zesjarige leeftijd begon, werd al snel de trouwe metgezel voor het uiten van een liefde voor muziek die zowel gedijt op opera, orkest en kamermuziek als op het pianorepertoire.

Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren onder meer uitnodigingen van het Concertgebouw (Amsterdam), Wigmore Hall, Flagey (Brussel) en de Steinway International Concert Series (Cardiff). Hij was te gast op het Enescu Festival, het Beirut Chants Festival, het Miami International Piano Festival en gaf kamermuziekconcerten in De Doelen (Rotterdam), het Palais des Beaux-Arts (Charleroi) en het Théâtre des Abesses (Parijs).

Andere recente hoogtepunten zijn de voltooiing van Juliens volledige opname van Beethoven-vioolsonates met Lorenzo Gatto, die de Diapason d’or de l’Année 2016 won en in 2017 een Echo Klassik Award voor zijn album met celliste Camille Thomas.

Uitgelicht

Digitale krant