Vergadering Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe

Algemeen

IJZENDOORN - De Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe houdt zijn jaarlijkse vergadering voor de deelnemers van de Sport- en Beweegkoepel met aansluitend de eerste editie van het Neder-Betuws Sportcafé.

De input van je vereniging is belangrijk. Daarom vragen we je met je bestuur naar deze vergadering te komen. De Sport- en Beweegkoepel Neder-Betuwe behartigt de belangen van verenigingen bij het lokaal bestuur, biedt een netwerk van en voor verenigingen, ondersteunt nieuwe initiatieven door aan tafel te zitten bij de gemeente en organiseert bijeenkomsten waar kennis kan worden gedeeld en inspiratie kan worden opgedaan.
Zo hebben we een cursus vertrouwenspersoon en een cursus AED georganiseerd voor alle deelnemende verenigingen. Afzonderlijk lukt het niet zulke cursussen te organiseren, maar gezamenlijk onder het dak van de koepel lukt dat wel.

De Sport- en Beweegkoepel is de exclusieve gesprekspartner voor de wethouder van Zorg & Welzijn, Sport en bewegen, mevrouw Herma van Dijkhuizen. Inmiddels zijn 26 sport- en Beweegverenigingen bij de Sport- en Beweegkoepel aangesloten die zich door ons laten vertegenwoordigen in gesprekken met de lokale overheid.

Sport- en beweegverenigingen kunnen zich aanmelden via secretaris@sport-beweegkoepel-nederbetuwe.nl. Na afloop van de ALV is er aansluitend de eerste editie van het Neder-Betuws Sportcafe. Het thema is ‘de Gelukkige Vereniging’ en Job van Eunen, de schrijver van het gelijknamige boek, komt erover vertellen. Het zal gaan over een sportvereniging waar alle leden zich gedragen als trotse eigenaar in plaats van kritische consument.

Datum: 17 april. Aanvang: 19.00 uur (inloop 18.30 uur). Locatie: Gerrit van Riemsdijkhuis (dorpshuis), J.R. Zeemanstraat 12a, IJzendoorn.

Uitgelicht

Digitale krant