Melvin van der Voort in actie met nummer 20 in Most. (foto: SWPN)
Melvin van der Voort in actie met nummer 20 in Most. (foto: SWPN) Foto: SWPN

Wisselend succes voor SWPN in Most

Algemeen

DODEWAARD - Na een goede test in Most begonnen Rob Hartog en Melvin van der Voort een week later op hetzelfde Tsjechische circuit aan de derde IDM-ronde van het seizoen. De Yamaha R1M coureur kwalificeerde zich als achtste tijdens de training. 

Melvin van der Voort kwam sterk voor de dag in de IDM Supersport trainingen en was zesde na twee kwalificatiesessies. Hij was de derde IDM-rijder, aangezien er ook drie gastrijders uit het WK Supersport voor hem op de grid stonden.

De eerste race verliep voor Hartog teleurstellend. Na de start kwam hij wat klem te zitten in de eerste bocht en daarna maakte de 30-jarige coureur wat foutjes. Na zijn moeizame race kwam hij als elfde over de finish. In de tweede race kwam hij geweldig weg vanaf de vierde startrij. De Yamaha-coureur kwam als zesde door de eerste bocht en wist vervolgens op te klimmen naar de vierde plaats. Deze positie kort achter de podiumplaatsen wist hij geruime tijd vast te houden. In de slotfase viel Hartog terug naar een zevende plaats, maar kon hij wel met een goed gevoel het raceweekend in Most afsluiten.

Van der Voort reed in de openingsfase van de eerste race zevende overall en derde van de vaste IDM-rijders. Echter ging het in de vierde ronde fout voor de 16-jarige coureur toen hij onderuit schoof. Hij pakte zijn motor snel weer op en wist vanaf plaats vijfentwintig als twaalfde over de finish te komen. In de tweede race had hij niet het tempo van de eerste race, maar kwam hij na een mooie strijd als zesde over de finish.

De volgende IDM-ronde is van 22 tot en met 24 juli op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Uitgelicht

Digitale krant