Logo gemeentenieuwsonline.nl
Oratoriumkoor Rhenen. (foto: Henk Steenwijk)
Oratoriumkoor Rhenen. (foto: Henk Steenwijk) (Foto: Henk Steenwijk)

Advent met oratoriumkoor Euphonia Rhenen

RHENEN - Al achtentachtig jaar klinken de zoete tonen van het Oratoriumkoor Euphonia in de stad Rhenen en ver daarbuiten. In 1931 zag de Christelijke Oratorium Vereniging het daglicht.

Onafgebroken hebben zich koorleden uit de regio, aan beide zijden van de Rijn, bij het koor aangesloten om zich aan Melpomene, de muzen van de zang, te wijden. Met haar muzikale optredens levert Euphonia sinds jaar en dag een bijzondere bijdrage aan het culturele erfgoed in Rhenen en omgeving. Zo ook op zaterdag 30 november en zondag 1 december. Dan zal het koor samen met het Betuws Symfonie Orkest, een uitvoering verzorgen met als affiche: 'Nu syt Wellecome'. Met de gebundelde stemmen en instrumenten van koor en orkest wordt de adventstijd ingeluid met onder andere werken van Felix Mendelssohn en Cesar Franck. Zo zullen de psalmen 42: 'Wie der hirsch schreit'en 55 'Hear my Prayer'en de kerstcantate: 'Vom Himmel Hoch' ten gehore worden gebracht.

In de lange traditie van Euphoinia en het Betuws Symfonie Orkest belooft het komende concert onder leiding van de dirigenten Bas Ramselaar en Nicholas Devons weer een groot succes te worden. Zaterdag 30 november begint het concert om 20.00 uur in de Cunerakerk in Rhenen. Een dag later, zondag 3 december is er om 15.30 uur een concert in de Maartenskerk in Tiel. Kaarten kunt u via www.euphonia-rhenen.nl en www.betuwssymfonieorkest.nl bestellen.

Meer berichten