Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart)
Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart) Foto: Hans de Zwart

Vogeltentoonstelling Ochten

Algemeen

OCHTEN - Van 21 tot en met 23 november wordt er in Ochten volop gefloten, gezongen en gekwetterd. Tijdens die dagen toont de plaatselijke vogelvereniging in het Dorpshuis namelijk allerlei soorten kanaries, parkieten, papegaaien en andere tropische vogels.

De jaarlijkse show trekt altijd veel bezoekers van jong tot oud. Voorafgaand aan het evenement is op woensdag een belangrijke vogelkeuring. Deelnemers brengen hun gevleugelde kandidaten in topconditie naar de tentoonstellingszaal. Landelijke keurmeesters beoordelen de vogels per soort op diverse kenmerken. Er is een groot aantal prijzen te verdelen. Voor de eigenaars van de winnaars is zo'n prijs vaak een kroon op het werk van jaren.

Om de vogelshow mogelijk te maken worden er loten verkocht waar mooie prijzen mee te winnen zijn. Een lot kost één euro. Naast de hoofdprijzen van 150, 100 en 50 euro zijn er nog vele andere aantrekkelijke prijzen. De loten zijn te bestellen bij G. Sanders per mail: gcsanders@kpn.nl of mobiel: 0613529804. De trekking is op 20 december tijdens de kerstbingo in het dorpshuis.

De vogeltentoonstelling is open voor publiek op donderdag van 19:30 tot 22.00 uur, vrijdag van 14:00 tot 22.00 uur en zaterdag vanaf 10:00 tot 15.00 uur. Deskundigen beantwoorden daar graag vragen over vogels en het houden van vogels. De entree is gratis en er is gelegenheid om iets te drinken. Adres: Dorpshuis, Dr. Van Drielplein 2 in Ochten.

Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart)
Vogeltentoonstelling Ochten. (foto: Hans de Zwart)

Uitgelicht

Digitale krant