Logo gemeentenieuwsonline.nl

Najaarsvergadering NPV afdeling Rhenen-Elst-Achterberg

RHENEN - Het bestuur van de NPV-afdeling Rhenen-Elst-Achterberg nodigt alle NPV-leden en belangstellenden hartelijk uit voor een thema-avond op 14 november 20.00 uur in het Huis van de Gemeente in Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75.

Er zal een lezing gehouden worden met als thema 'Waardig ouder worden' door de heer D. van Dijk. De inloop is om 19.45 met koffie en/of thee.

Waardig ouder worden door mr. D.J.H. (Diederik) van Dijk, directeur van de NPV. Eerst waren de terminaal zieken aan de beurt. Mensen die er bijna waren geweest, dus. Daarna de chronisch zieken. Op de voet gevolgd door de psychiatrische patiënten. Na enige tijd kwamen de beginnend dementerenden in het vizier. En vervolgens de gevorderd dementerenden die hun wil niet meer goed konden uiten. De volgende categorie was de groep mensen met een stapeling van ouderdomsklachten. Hierbij sloten zich de mensen met een voltooid leven aan. En ten slotte - voor dit moment althans – was er een Coöperatie Laatste Wil die zelfmoordpoeder wil verstrekken aan alle liefhebbers.

Dit is zo ongeveer het traject dat euthanasie in ons land heeft gelopen. Niet zolang geleden sprak de zogenaamde ‘Deense ethische raad’ haar grote zorg uit over het Nederlandse euthanasiebeleid. Zij betitelden euthanasie als ernstig afbreuk doen aan de waardigheid van het leven.

Wilt u vrijblijvend een nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar: rhenen-elst@afdeling-npvzorg.nl.

Meer berichten