Belangrijke driepunter voor DFS: 0-1

OPHEUSDEN - De Kampenaren probeerde vooral via de lange bal en hard werken tot mogelijkheden te komen. DFS stelde daar verzorgd voetbal tegenover. Omdat de eindpass bij de bezoekers te vaak onnauwkeurig was bleef het tot de laatste minuut onnodig spannend.

Na zestien minuten bediende Den Heijer met een prima voorzet Alakmak die doelman Van Dijk in de korte hoek kansloos liet, 0-1 KHC schoot een vrije kans over terwijl DFS aan de overzijde een aantal mogelijkheden niet goed uitspeelde. In de slotfase van de eerste helft kreeg KHC, na balverlies van DFS op het middenveld, via een tegenstoot de beste mogelijkheid op de gelijkmaker via Gabara die doelman Van der Kracht echter op zijn pad vond.

DFS bleef in de tweede helft voetballend de dominerende ploeg tegen KHC. Heel veel mogelijkheden vielen er voor de doelen niet te noteren. Nadat een poging van Badjeck geblokt werd en DFS aan de overzijde een gevaarlijke situatie onschadelijk maakte zag wederom Badjeck zijn inzet voorlangs gaan. Aan de andere kant pareerde doelman Van der Kracht een inzet van de bezoekers waarna DFS, door onnauwkeurigheid in de eindpass, vergat om de thuisploeg de genadeklap te geven zodat het spannend bleef. Badjeck schoot nog een grote kans over waarnaar invaller Yaldiz zijn schot tegen de onderkant van de lat zag eindigen, zodat de wedstrijd in een krappe maar verdiende 0-1 eindigde.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Jesse Edge, Marijn de Kler, Lorenzo Davids (67. Aleksandar Lejic), Michael den Heijer, Fatih Ilkhan, Zefanho Kiriwenno (62.Alper Yaldiz), Cedric Badjeck, Furkan Alakmak (72.Remy Raterink)