Logo gemeentenieuwsonline.nl
Gasten van De Zonnebloem in theater De Flint in Amersfoort. (foto: Petra van Gend)
Gasten van De Zonnebloem in theater De Flint in Amersfoort. (foto: Petra van Gend)

Zeshonderd Zonnebloemers bij 70-jarig bestaan

REGIO - Op donderdag 31 oktober waren 600 (!) deelnemers en vrijwilligers van verschillende afdelingen van de Zonnebloem uit de regio Rijn & Heuvel1 (Kromme Rijngebied en Utrechtse Heuvelrug) te gast in de Flint in Amersfoort.

Ná de koffie/thee met wat lekkers gaf het Huistheater een voorstelling van Annie M.G. Schmidt. Tijdens de pauze – onder het genot van een drankje en een hapje heeft de burgemeester van Amersfoort, de heer L.M.M. (Lucas) Bolsius, de jarige ‘Zonnebloemers’ toegesproken. Burgemeester Bolsius: ‘In die tijd belden we bij de buren om TV te kijken en te genieten van het fuchsialied.’

Het was een huiselijke theater met zang, dans en conférences geënt op het repertoire van Annie M.G. Schmidt. De zaal werd meegenomen naar de vijftiger en zestiger jaren. Liedjes werden niet alleen gezongen, maar ook gespeeld in prachtige kostuums, net als in een musical. Afgewisseld met conférences en verhalen gingen de toeschouwers op in de rijke, humoristische fantasie van de schrijfster.

De deelnemers hebben genoten van de feestelijke middag. Deze middag is mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers van De Zonnebloem, tien vrijwilligers en een docent van het Futura College (school voor praktijkonderwijs) te Woerden én sponsoring van het Elise Mathildefonds, PCI Caritas PJ XXIII (De Krommerijnstreek), Koninklijke BAM, Geld voor elkaar, BOVAG, de Rabobank, PCI Caritas Sint-Maarten (Driebergen, Zeist, Maarn), Vegro en een bijdrage van De Zonnebloem Regio Rijn & Heuvel.

Meer berichten