Logo gemeentenieuwsonline.nl

Een kaartje tegen eenzaamheid

OPHEUSDEN - Curadomi Opheusden heeft afgelopen week op De Hervormde School in Opheusden 300 kaarten gebracht. Deze kaarten zijn door leerlingen van De Hervormde School versierd met een mooie tekening of tekst. Op deze manier willen de thuiszorg organisatie en de school hun steentje bijdragen aan de week tegen eenzaamheid die jaarlijks in oktober wordt gehouden.

Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam, maar ook bijna de helft van de jongeren voelt zich regelmatig eenzaam. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. De leerlingen van De Hervormde School gingen enthousiast en ijverig aan de slag met het versieren van de kaarten. En de meeste leerlingen hadden al iemand in gedachten wie zij hun kaart gingen sturen. Een zieke oma, een eenzame oom, een meisje uit de kerk, of een alleenwonende buurman in de straat.

Curadomi Opheusden en De Hervormde School hopen met deze actie jongeren en ouderen te laten weten en voelen dat ze waardevol zijn. "Voor mensen die zich zelf regelmatig eenzaam voelen verwijzen we graag naar de website www.stopeenzaamheidzelf.nl. Een initiatief van Agathos in samenwerking met de NPV en HiP."

Meer berichten