Straatmuzikanten in centrum van Elst
Logo gemeentenieuwsonline.nl
De formatie De Nijlpaarden, winnaar van het NKS 2018.
De formatie De Nijlpaarden, winnaar van het NKS 2018. (Foto: PR)

Straatmuzikanten in centrum van Elst

ELST – De Overbetuwse plaats Elst is zaterdag 15 juni vanaf 11.30 uur weer in de ban van het NK Straatmuzikanten, kortweg NKS. Op deze dertiende editie strijden straatmuzikanten om de felbegeerde NK-titel plus de Elstar, een kunstwerk vervaardigd door Els Mathijssen uit Elst.

Er hebben 41 deelnemers uit het hele land zich aangemeld. Het doet de organisatie deugd dat deze keer veel regionale muzikanten zich hebben aangemeld. ,,Het NKS in Elst geniet in het hele land wel grote bekendheid. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Toch zorgen regionale muzikanten er wel vaak voor dat ze veel aanhang meenemen naar Elst", stelt Dulos, initiator van het NKS.

The Amazing Stroopwafels
Voor het eerst in haar bestaan heeft de Stichting NK Straatmuzikanten een hoofdsponsor binnengehaald.
,,Dankzij hoofdsponsor Leitz Service in Elst zijn wij nu in staat om een hoofdact aan het evenement toe te voegen. Het is toch geweldig dat niemand minder dan de godfathers van de Nederlandse straatmuziek, The Amazing Stroopwafels, het evenement afsluiten. Zij geven tweemaal een gratis concert", vertelt Henk Rüger, die vorig jaar de stichting is komen versterken.

Vorig jaar won de formatie De Nijlpaarden het NKS. Die groep is opnieuw van de partij en tracht de titel te prolongeren. Of dat lukt? De concurrentie is groot.

Het muziekfestijn begint op zaterdag 15 juni, de dag voor vaderdag, vanaf 11.30 uur. De prijsuitreiking is om 16.45 uur op het Sint-Werenfriedplein. Meer hierover staat op: www.nkstraatmuzikanten.nl.

Meer berichten