Logo gemeentenieuwsonline.nl
Marijn en Eline met hun medaille-oogst. (foto: Sander Baas)
Marijn en Eline met hun medaille-oogst. (foto: Sander Baas) (Foto: Sander Baas)

Gelderse titels voor Eline en Marijn Baas

ELST – In het Sportfondsenbad-West in Nijmegen werd de afgelopen twee weekenden gestreden om de titels voor de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan. Voor Zwemclub De Ward uit Bemmel kwamen Eline en Marijn Baas uit Elst aan de start en dat bleek goed voor veel eremetaal.

Marijn was bij de jongens junioren 1 zeer succesvol op de vrije slag. Hij won goud op de 200M in 2.30.04 en op de 400M in 5.21.38. Zilver was er op de 100M in 1.08.29, terwijl hij zich op de 50M na een spannende race in 0.31.34 ook nog naar brons wist te zwemmen. Een derde plaats was er ook nog op de 100M rugslag in 1.17.72. De nieuwe tijden die Marijn op de klokken wist te zetten waren in alle gevallen indrukwekkende verbeteringen van zijn persoonlijke records.

Eline zwemt bij de meisjes junioren 3 en is gewend om het bij kampioenschappen tegen een aantal van de sterkste zwemsters van Nederland te moeten opnemen. Ook voor Eline geldt dat ze zich fors heeft verbeterd en al haar tijden op de lange baan flink scherper heeft gesteld. Diverse vierde plaatsen waren dan ook resultaten om trots op te zijn, maar goud op de 200M schoolslag in 3.02.24 is zonder twijfel de kroon op haar zwemcarrière tot nu toe.

Meer berichten