Langs Christuskoepel en stuwwal
Logo gemeentenieuwsonline.nl
Christuskoepel. (foto: Rob Schouten)
Christuskoepel. (foto: Rob Schouten)

Langs Christuskoepel en stuwwal

ARNHEM - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op woensdag 12 juni een cultuurhistorische wandeling op landgoed Mariëndaal. Dit landgoed heeft een lange geschiedenis. De Christuskoepel, het klooster, de reformatie, de stuwwal en het landgoed met de Groene Bedstee zijn elementen die we gaan bekijken. In het gebied zijn nog de resten te vinden van de geschiedenis.

Tijdens de wandeling vertellen de boswachters hierover en kan men genieten van het bos rond Mariëndaal. Wie alvast een voorproefje van de Christuskoepel wil zien, kan op zaterdagavond 8 juni kijken naar ‘De Schatkist van Gelderland’ op Omroep Gelderland.

Start: 14.00 uur op parkeerplaats Mariëndaal. Duur: 2 uur. Deelname: 5,00 euro, kinderen 4 -12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Jaap Uijthof, 06 44043707 of Job Laan, 06 83179965.
Routebeschrijving: ingang via Mariëndaal, zijstraat Utrechtseweg (N 225) tussen Arnhem en Oosterbeek, parkeren op parkeerplaats links en langs de weg voor het tunneltje onder de spoorlijn.

Meer berichten