Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Ton Heuvelmans

Kinderconcert Peter en de Wolf

BEMMEL - Peter en de Wolf is het bekende Russische muzikale sprookje waarin de belevenissen van hoofdpersoon Peter worden uitgevoerd door instrumenten.

Maandag 27 mei speelt muziekvereniging UDI deze klassieker in samenwerking met verteller Aloys Gosselt. Hoe klinkt het geluid van een vogeltje, een eend, een kat en hoofdpersoon Peter? De muzikanten van UDI nodigen u van harte uit om te komen luisteren. De uitvoering is op maandag 27 mei om 18:30 uur in de Theaterkerk in Bemmel en is een echte aanrader om gratis te bezoeken samen met uw kinderen.

Muzikaal project basisschool Donatushof
De uitvoering van het sprookje Peter en de Wolf is de afsluiting van een muziekproject op basisschool IKC Donatushof in Bemmel. Een 20-tal UDI-leden heeft voor de leerlingen van IKC Donatushof twee workshops georganiseerd voor de verschillende muziekinstrumenten en het bespelen hiervan. De workshop is opgevolgd door een snuffelstage tijdens de naschoolse opvang. Kinderen die deelnemen aan de snuffelstage krijgen muziekles op een instrument naar eigen keuze. De snuffelstage wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden met het leerlingorkest van UDI voor de uitvoering van Peter en de Wolf door het UDI-orkest.

Iedereen is welkom in de Theaterkerk om gratis te komen luisteren naar de uitvoering van het sprookje Peter en de wolf en het snuffelstage-orkest. De uitvoering is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Het begint om 18:30 uur en duurt tot ongeveer 19:45 uur. De toegang is gratis.

Meer berichten