Logo gemeentenieuwsonline.nl
I, Tonya
I, Tonya (Foto: pr)

Schaatsfilm I, Tonya in Theater De KiK

ELST - De film I, Tonya (Biografisch drama) draait op donderdag 21 februari om 20:00 uur in Theater De KiK. Kaartjes inclusief drankje, zijn voor acht euro te reserveren via theaterdekik.nl.

Het waargebeurde verhaal van Olympisch kunstschaatsster en buitenbeentje Tonya Harding die in opspraak komt vanwege verwonding van haar grootste rivaal. Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Maar Tonya is bepaald niet van goede komaf, haar vulgaire outfits en gedrag zijn de keurige schaatswereld een doorn in het oog.

Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan. Eén van de grootste Amerikaanse sportschandalen is geboren… Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een uitzonderlijk getalenteerd buitenbeentje.

Margot Robbie schittert als de verguisde Tonya Harding, en Allison Janney zet als moeder van Tonya een filmpersonage voor de eeuwigheid neer. Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) levert met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering af.”

Meer berichten