Logo gemeentenieuwsonline.nl

Pronkzittingen Zet 'm Op weer top

ELST - Carnavalsvereniging Zet 'm Op heeft de afgelopen twee weekenden zes keer mogen pronken voor Prins Ron uut de Perenbuurt en zijn adjudant Willy in een bomvol en gezellig Wapen van Elst. Gezien de enthousiaste reacties en waardering tijdens en na de zittingen heeft het Elster publiek weer met volle teugen genoten.

De Hofzangers warmden de zaal op met een lekkere inzinger over het frühshoppen in Elst, kwamen later op de avond terug met een lekkere 'sjoenkel' en schitterden als Amsterdamse orgeldraaiers en makelaars in een fantastische medley over Elst, het Amsterdam van het oosten.

De Blauwe Blagen Bende lieten zien dat de vele restaurants in Elst goed met elkaar kunnen samenwerken. De Blue Bastards kregen alle mensen van de stoel met hun doldwaze rollatorpolonaise. De tieners van Nei Grei maakten zingend en dansend duidelijk dat ze het niet eens waren dat ze hun 'spiekerboxen' moesten inleveren ten behoeve van de isolatie van het gemeentehuis. Eigenwies gaf alvast een inkijkje in de nieuw te bouwen poli bij het station in Elst. Een hilarisch optreden. De Deurzetters zongen een lekkere carnavalskraker over het gezamenlijk carnaval vieren in Duppertdurp.

De stunt van de stuntgroep was dit jaar de sollicitatie naar de opvolging van burgermeester Toon van Asseldonck. De vier sollicitanten lieten zien erg veel te kunnen, maar helaas niet genoeg om burgermeester te worden. Marianne de Vette kwam, samen met haar hondje Polleke, vertellen dat ze dit jaar niet meedeed aan het programma omdat ze te druk was. Een geweldige buut met veel actualiteit, door het publiek beloond met staande ovaties.


Na de pauze was het de beurt aan Kant Noch Wal. Als de Bloebent, repeteerden zij hun oude koffers en sloten af met hun grootste koffer ooit, 'Vrouw'. Het dak ging eraf! De Chanellekes zongen op bekende Abba melodieën over actuele Elster onderwerpen als de sportschool, de appeltaart van Droom! en het afscheid van burgermeester Toon van Asseldonck.

Hent en Truus, hadden weer een technisch hoogstandje bedacht met behulp van een 'magic screen'. Optimale timing zorgde voor een bijzondere act die ze afsloten met het voornemen om samen naar het 66 jarig jubileum van Zet 'm Op toe te gaan werken.

Begin februari werd er in diverse media melding gemaakt van zwerver Dirk. Veel inwoners van Duppertdurp vroegen zich af waar die Dirk toch zou zitten, want niemand had hem ooit gezien. Tot….de pronkzittingen van Zet 'm Op. Daar bleek het hele verhaal te zijn verzonnen en bleek Dirk in werkelijkheid Dave Willemsen, te zijn. In een geweldige buut nam Dirk het publiek mee in zijn bestaan als zwerver. Met een staande ovatie nam het publiek afscheid van Dirk. Fake news bestaat dus ook in Duppertdurp!

Voor de finale had Zet 'm Op een cover gemaakt van het nummer 'Vrouw' van De Bloebent. Onder de feestelijke klanken van 'Blauw' haalde president Ruud Maatman, die de hele avond weer op vakkundige wijze aan mekaar praatte, alle ruim honderd artiesten en medewerkers van Zet 'm Op nog een keer het podium op om het dankbare applaus van het publiek in ontvangst te nemen.

Meer berichten