Logo gemeentenieuwsonline.nl
Baardmannetje. (foto: Koos Dansen)
Baardmannetje. (foto: Koos Dansen) (Foto: Koos Dansen)

Lezing landschappen en vogels dicht bij huis

BEMMEL - Stichting Lingewaard Natuurlijk houdt donderdagavond 21 februari een lezing over landschappen en vogels dicht bij huis. Deze is van 20.00 tot 22.00 uur in De Veldschuur, Sportlaan 1 M in Bemmel. Inloop vanaf 19.30 uur

Koos Dansen, natuurbeschermer, fotograaf en verteller verzorgt deze lezing. Hij neemt u mee naar zijn favoriete plekjes en stekjes in- en rondom Arnhem-Zuid, waar hij de afgelopen jaren bijna 200 soorten vogels fotografeerde. Het Waterrijk in Park Lingezegen staat volop in de belangstelling. De afgelopen jaren is dit gebied opnieuw ingericht tot rietmoeras, bloemrijk grasland en loofbos in wording. Wij volgen de ontwikkeling van de vegetatie, met pioniersoorten als kemphaan, watersnip, wulp, winter- en zomertaling, lepelaar op het kale slik en in ondiep water en allengs meer rietsoorten zoals baardman, grote karekiet, waterral en roerdomp. Verder is er aandacht voor stadsuiterwaard Meinerswijk en de Veluwse parken en landgoederen rond Arnhem-Noord. Zo komen soorten in beeld als visarend, nonnetje, grasmus, kneu, klapekster, grauwe klauwier, zwarte en groene specht, appel- en goudvink. Tot slot de ooievaars op het nest langs de Waaldijk bij Lent. Daarnaast is er oog voor het geheel van landschappen, flora en andere fauna. Wilt u ook een boeiende lezing bijwonen? Kom dan naar De Veldschuur, iedereen is er welkom.

De kosten zijn 7,50 euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee. Houders van de 'Vriendenkaart van Stichting Lingewaard Natuurlijk' hebben gratis toegang. Voor informatie: info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Meer berichten