Logo gemeentenieuwsonline.nl

Geslaagd scholierentoernooi Batouwe Basketball

LINGEWAARD - Na de Kerstdagen was het op donderdag 27 en vrijdag 28 december tijd voor de Lingewaardse jeugd om te gaan basketballen tijdens het jaarlijks terugkerende scholierenbasketbaltoernooi georganiseerd door de basketbalvereniging Batouwe Basketball. Dit jaar gesponsord door Decathlon. In sporthal De Schaapskooi gingen 150 leerlingen van diverse Lingewaardse basisscholen de onderlinge strijd met elkaar aan.

Donderdags stonden de leerlingen van groepen 3, 4, 5 en 6 op de twee speelvelden, omringd door diverse leraren, ouders en grootouders. Fanatiek speelden deze jonge basketballers de ballen over het veld, waarbij soms de ballen toch wat harder terechtkwamen dan de bedoeling was. Gelukkig was ook de lokale ehbo-vereniging er met twee afgevaardigden, die de nodige rake klappen verzorgd hebben. Na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben bleven er uiteindelijk nog twee teams over in de finale, waarbij uiteindelijk groep 5/6 van IKC Pius X/’t Hummelhonk als winnaar uit de bus kwam!

Vrijdags mocht de oudere jeugd het veld betreden en ook deze dag werd er weer flink gestreden om de eer van de school hoog te houden! De jonge basketballers in de dop renden over het veld en scoorden er flink op los. Op deze dag ging uiteindelijk groep 7/8 van Daltonbasischool De Borgwal naar huis met de eerste prijs.

Alle tweede- en derdeprijswinnaars gingen naar huis met cadeaubonnen gesponsord door Decathlon. Alle eersteprijswinnaars mogen een professionele basketbal ophalen bij Decatlon in Arnhem. Dankzij deze mooie prijzen kan er volop geoefend worden voor het volgende scholierenbasketbaltoernooi in de kerstvakantie van 2019!

Meer berichten