Logo gemeentenieuwsonline.nl
Stephan van den Bremer en Jeroen Sertons zijn erg blij met de nieuwe aankopen voor het Winterfestijn. (foto: Hannie Schrijver)
Stephan van den Bremer en Jeroen Sertons zijn erg blij met de nieuwe aankopen voor het Winterfestijn. (foto: Hannie Schrijver) (Foto: Hannie Schrijver)

Schattige schaatshulpjes sieren de ijsbaan

ELST – Geinige schaatshulpjes, prachtige houten curlingschijven en nieuwe peuterschaatsjes. Je hebt ze misschien al gezien dit jaar op de ijsbaan in Elst. Dankzij het Rabofonds kon Winterfestijn Overbetuwe een paar mooie aankopen doen. Dit jaar sieren schattige pinguins, ijsberen en panda’s de ijsbaan in Elst.

“Het doel van de nieuwe hulpjes is om het schaatsen voor de kleintjes te stimuleren”, legt de sponsorcommissie uit. De nieuwe schaatshulpjes nodigen volgens de commissie meer uit tot schaatsen. “De oude rekjes zijn natuurlijk niet zo lieflijk als zo’n dier op het ijs.”

Dankzij het fonds kon de commissie ook veertig nieuwe peuterschaatsjes aanschaffen. Vorig jaar verdwenen dertien peuterschaatsjes. De verdwijning was een bittere pil voor het Winterfestijn, dat geheel gedragen wordt door vrijwilligers en geen winstoogmerk heeft. De organisatie kocht de peuterschaatsjes altijd zelf en kreeg dus te maken met een verliespost. De nieuwe schaatsen hebben een kleur die niet zomaar verkrijgbaar is en zijn van een bekend schaatsmerk. Zo hoopt de commissie diefstal tegen te gaan.

Het idee om een bijdrage aan het Rabofonds te vragen, ontstond uit de wens om eigen curlingstenen aan te schaffen. De schijven werden in voorgaande jaren altijd gehuurd. Maar de commissie besloot de aanvraag breder te trekken en ook nieuwe schaatshulpjes en schaatsjes aan te vragen.

Meer informatie over het Winterfestijn staat op: www.winterfestijnoverbetuwe.nl.

Meer berichten