Ontmoetingsmiddag voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind

Algemeen

ELST - Er is een regio/ontmoetingsmiddag voor lotgenoten Ouders van een Overleden Kind op zaterdag 13 oktober in Elst (Gld).

Het programma voor deze middag: Interactieve lezing in twee delen door Stanneke Lunter, moeder van drie kinderen en psychiater. Haar dochter Jitske overleed in oktober 2014 aan zelfdoding. Stanneke schreef hierover het boek 'Geen pijn, geen angst, geen leven – de veerkracht voorbij' (2017).

Voor de pauze zal Stanneke ingaan op depressie en suïcidaliteit. Na de pauze gaat de lezing over rouw na het verlies van een kind na zelfdoding, wat kan helpen om het leven opnieuw vorm te geven? Tijdens en na afloop van elk van beide lezingen is er ruimte voor uitwisseling of vragen aan Stanneke. Je mag een foto van je kind meenemen. Broers en zussen, grootouders, familie en vrienden zijn ook welkom.

Je bent vanaf 13.30 uur welkom bij Onder de Toren, Sint Maartenstraat 34 in Elst (Gld), zaal 5. Afsluiting van deze middag is rond 16.30 uur. De toegang is gratis. De eerste consumptie wordt door de vereniging aangeboden. Graag aanmelden bij bettie_elzen@hotmail.com of bellen met Bettie 06 40875275

OOK is een vereniging en draait op een grote groep geweldige vrijwilligers. Wij zijn ouders van een overleden kind(eren). Je kind(eren) verliezen. Alleen als je het zelf meemaakt, kun je echt begrijpen hoe dat is. Je kunt je heel eenzaam en onbegrepen voelen. Praten met een lotgenoot, iemand die begrijpt wat je meemaakt en luistert zonder te oordelen, helpt. Of het nu direct na het overlijden is of pas jaren later. Heb jij hulp nodig? Laat je gegevens achter op www.oudersoverledenkind.nl, Er wordt binnen 48 uur contact met je opgenomen. Voor directe hulp en deelname aan de lezing van Stanneke Lunter hoef je geen lid te zijn.

Wij zijn allen lotgenoten die weten hoe belangrijk het is om naar je verhaal te luisteren en ervaringen uit te wisselen en met wie je op persoonlijke basis gesprekken kunt voeren. OOK is een zelfhulporganisatie, opgericht in 1981, met ruim 1500 leden verspreid over heel Nederland. Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer.

We werken samen vanuit onze 'ervaringsdeskundigheid'. Een lotgenoot heeft vaak maar een half woord nodig om jouw gevoelens te herkennen en te begrijpen. Dat tref je bij vrijwel niemand anders aan. Ondanks de gemeenschappelijke ervaring rouwt ieder van ons op haar en zijn eigen wijze. Ook (huwelijks-) partners rouwen vaak totaal verschillend om de dood van hun kind en dat geldt ook voor de andere kinderen in een gezin. Begrip voor die verschillen is van wezenlijk belang om elkaar tot steun te kunnen zijn.

Er is 1-op-1contact mogelijk, maar we bieden ook contactavonden, wandelingen, lezingen, workshops en een landelijke dag. Altijd informeel en veilig. Wanneer jij er behoefte aan hebt. Een overzicht van geplande activiteiten vind je op www.oudersoverledenkind.nl en op face-book. De activiteiten zijn erop gericht om lotgenoten met elkaar in contact te brengen.

Uitgelicht

Digitale krant