Logo gemeentenieuwsonline.nl
IJsvogel. (foto: Gijsbert Peelen)
IJsvogel. (foto: Gijsbert Peelen) (Foto: Gijsbert Peelen)

Vogeltrek en nazomer

BEMMEL - De zomer loopt op zijn eind en de herfst kondigt zich aan. De bladeren krijgen al mooie herfsttinten, maar hier en daar bloeit ook nog een bloem. Aan kruiden en struiken ontdekken we de vruchtjes en bessen. Of die ook voor ons smakelijk en eetbaar zijn?

We gaan het ontdekken, ook waarom de plant ze maakt en hoe dieren daarbij ingezet worden. Daarnaast kijken we naar vogels, misschien zien we lepelaars of grote zilverreigers, die langs de kant staan en proberen om door aalscholvers opgejaagde vissen te vangen. Of er alweer ijsvogeltjes zitten, nadat de meeste de vorige winter niet overleefd hebben?

Op zondag 23 september kan men het meemaken in de Bemmelse polder onder leiding van natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Om 14.00 uur start er een excursie vanaf De Veldschuur, Sportlaan 1m in Bemmel en duurt tot ongeveer 16.15 uur. Vanaf 13.45 is men welkom.

Met goede kleding aan en goedgemutst is het een prima kans om het hoofd leeg te laten waaien.
Tip: laarzen aan en regenkleding mee. Met een verrekijker ziet men scherper. De struintocht vraagt wel enige conditie in verband met klim- en klauteren over omgevallen bomen.
Kosten: Volwassenen drie euro, Kinderen half geld. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Inlichtingen: Gijsbert Peelen 06 10864179.

Meer berichten