Logo gemeentenieuwsonline.nl

Swim to FIGHT CANCER blij met deelname kickbokslegende Perry Ubeda


Zondag 9 september in de Spiegelwaal Nijmegen

Perry Ubeda, 'Dynamite' voor de kenners, zwemt mee met Swim to Fight Cancer Nijmegen op 9 september in de Spiegelwaal! De geboren en getogen Nijmegenaar is bekend als vechtsporter en heeft internationaal vele prijzen gewonnen. De laatste jaren is hij vooral bezig op sociaal-maatschappelijk vlak, namelijk als docent weerbaarheid en agressieregulatie. Omdat Perry mee zwemt voor het goede doel, geeft hij speciaal voor de jeugd tussen 9 en 15 jaar een gratis boxclinic.

Ubeda draagt het zwemevent een warm hart toe: "met Swim to Fight cancer help je mensen die aan het vechten zijn voor hun gezondheid. Sporten om anderen te helpen, beter kunnen wij toch niet bezig zijn ? Ik hoop op jullie opkomst en bijdrage aan dit goede doel".

Gratis boxclinicOp maandag 13 augustus geeft Perry een gratis boxclinic. Iedereen die tussen de 9 en 15 jaar is en zin heeft in een lesje boxen, kan zich in schrijven via info@swimtofightcancer.nl.
Start om 18.30 uur.
Locatie: Op het strand van de Lentse plas bij Grandcafé LIZ.
Na de clinic wordt er samen een rondje gezwommen als voorbereiding op de Swim. Voor een vrijwillige bijdrage aan 't goede doel is een collectebus aanwezig.

Swim to Fight Cancer
Swim To Fight Cancer is een recreatieve zwemtocht van 500M (jeugd) en 1500M (volwassenen) met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel, namelijk Stichting Fight Cancer, die alle donaties ter beschikking stelt aan kankeronderzoek naar betere behandelmethoden, zodat kanker op korte termijn geen dodelijke ziekte meer zal zijn. Dergelijk onderzoek, zogenaamde fellowships, wordt onder andere uitgevoerd door sr.onderzoeker Mark Rijpkema van UMC Radboud.
Dit jaar doen 11 steden in NL hieraan mee en is dit de allereerste editie van Nijmegen.

Meer informatie

Kijkt u op https://nijmegen.swimtofightcancer.nl voor meer informatie over dit evenement.

Noot voor de redactie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met initiatiefneemster Elvira den Hertog, E elv.denhertog@gmail.com, M 06 51 15 61 14.

Meer berichten