Afbeelding

Wandelvereniging Magnus klaar voor de Nijmeegse Vierdaagse

Algemeen

REGIO - Wandelvereniging Magnus is er helemaal klaar voor, elk jaar weer een uitdaging om deze klus te klaren. Wat ooit begon in een legertent is uitgegroeid tot iets groots in Ontmoetingsplek de Kloosterhof in Weurt.

Op zaterdag 14 juli begint een grote groep leden en vrijwilligers met het opbouwen van de 4Daagse locatie. "Het is een soort metamorfose", aldus Jan Polman hoofdcoördinator in deze week. "Inmiddels is dit het twintigste jaar in Weurt, een prachtig gastvrij dorp, waar wij een goede bant hebben met de buurtbewoners."

Magnus laat niets aan het toeval over en alles is in detail uitgewerkt. Zo hangen er overal plattegronden in het gebouw met de indeling en weten we wie er in welk bed slaapt. Op dinsdag is er een ontruimingsoefening, waaraan eenieder moet meedoen.

Er is een medische post met ervaren voetverzorgers en masseurs. Er is een 24-uurs dienst, zodat de veiligheid is gewaarborgd en vanaf 02:00 uur staat er al een heerlijk ontbijtbuffet klaar voor de vroege vogels. Op het parcours is een vijftal verzorgingsposten verspreid op de verschillende afstanden. Het keukenteam zorgt ervoor dat 's avonds een heerlijke warme maaltijd klaar staat.

Vrijdagmiddag tijdens de intocht is het feest aan de ViaGladiola, Rijksweg in Malden. "We verwelkomen onze leden en gastlopers met gebakken eieren en pannenkoeken en een lekker drankje voor de liefhebbers. 's Avonds sluiten we deze prachtige week af met een uitgebreid feestelijk buffet en daarna ons eigen blarenbal met live muziek."

Uitgelicht

Digitale krant