Foto: M. Noort-de Vries
Foto: M. Noort-de Vries

Zeventiende Mariken van Nieumeghentocht

Algemeen

NIJMEGEN - Op zondag 24 juni houdt wandelsportvereniging Wios '81 voor de 17e keer de Mariken van Nieumeghentocht. Onder wandelaars beter bekent als de Marikentocht. Niet te verwarren met de 'Marikenloop'. De Marikenloop is een hardloopwedstrijd voor vrouwen/dames, terwijl de Marikentocht en wandeltocht is. De wandeltocht start vanuit de kantine van voetbalvereniging De Trekvogels aan de Luciaweg in Nijmegen.

Deze wandeltocht voert de wandelaars vanaf de start naar de binnenstad, het Kronenburgerpark en langs het beeld van Mariken van Nieumeghen. Vanuit de binnenstad gaat het richting Waalbrug, die niet wordt overgestoken, en gaat het richting Beek-Ubbergen. Onderweg kan men genieten van enkele mooie uitzichten op de Waalbrug en Ooijpolder. De langste afstanden gaan richting Groesbeek, om daarna, zoals bijna alle afstanden, door de bossen weer terug te keren naar de Luciaweg. De te lopen afstanden zijn: 5, 10, 15, 20, 30 en 40 km. De start is voor alle afstanden vanaf 07.00 uur.

De organiserende vereniging Wios '81 (Wandelen is ons streven) bestaat dit jaar op 1 oktober 37 jaar. Het is een Nijmeegse vereniging met circa 190 leden. De leden komen niet alleen uit de omgeving van Nijmegen, maar uit het hele land. Wios '81 is een actieve vereniging. Bij vele tochten is zij aanwezig met haar verzorgingsposten. De vereniging beschikt namelijk over een tweetal busjes die zijn ingericht voor het zogenoemde 'wagenrusten'. Hier kunnen deelnemende wandelaars terecht voor en kopje koffie of thee. Ook kan men kiezen uit een kop soep, broodje warme worst of zelfs een broodje 'bal'.

Meer informatie over de Mariken van Nieumeghentocht en/of de vereniging staat op www:wios81.nl. en op facebook: wsv Wios '81.

Uitgelicht

Digitale krant