Kampvuur (foto: De Bastei)
Kampvuur (foto: De Bastei) Foto: De Bastei

Verhalentocht: Het verdwenen dorp

Algemeen

LENT - Wist je dat er ooit een dorp was in de polder tussen Lent en Bemmel in? Het kolkende water van de rivier heeft het dorp heel lang geleden verzwolgen, toen de dijken plots doorbraken. Dit is een van de verhalen die je kunt horen tijdens een spannende verhalentocht op woensdag 21 maart. We wandelen een mooie route over de dijk en door de polder bij Lent. Deze tocht is speciaal voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Deelname kost drie euro.

Je hoort ook meer over steenuiltjes die hongerig zijn, verliefde ooievaars en de Waal die bevroren was, zodat je van Nijmegen naar Lent kon lopen! En bij verhalen hoort natuurlijk ook een kampvuur! Na het wandelen verzamelen we rond het warme vuur en wacht er iets lekkers. We zijn benieuwd naar jouw spannende natuurverhaal!

We starten om 14.30 uur bij het Sprokkelbos in Lent en eindigen om 16.30 uur bij het Wijnfort aan de Bemmelsedijk 4, Nijmegen. Er kunnen maximaal twintig kinderen mee, dus meld je snel aan! Schrijf je vooraf in bij De Bastei via info@debastei.nl of 024 3297070.

Dit is een WaalWoeMi-activiteit. Onder die naam organiseren De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen voor kinderen en jongeren. Meer informatie staat op www.debastei.nl.

Uitgelicht

Digitale krant