Logo gemeentenieuwsonline.nl
Knaagsporen van bevers (foto: Peter Eekelder)
Knaagsporen van bevers (foto: Peter Eekelder)

Op jacht in 't Zwanenbroekje

NIJMEGEN - Vroeger maakten mensen alles met materialen uit de natuur, bijvoorbeeld een pijl en boog. Kun jij met je zelfgemaakte boog een doel raken? En kun je sluipen zonder geluid te maken? Ga dan woensdag 14 maart mee op jacht in ’t Zwanenbroekje! De Bastei en IVN Rijk van Nijmegen organiseren deze activiteit in het kader van de maandelijkse ontdekkingstochten voor kinderen van 8-12 jaar.

In dat natte land groeien sterke wilgen. Genoeg om een paar takken van af te halen. Kies een stevige tak die je kan opspannen. Kun jij een doel raken, net als jagers in de oertijd? "We trekken rond door het gebied - maar wel zonder pijl-en-boog - en zien sporen van de dieren die daar leven in het wild. De bever eet ook van de wilgen, in het riet verschuilen zich watervogels en de bosjes zitten vol zangvogeltjes."

Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht duurt ongeveer twee uur. De tocht start om 14.30 uur bij de parkeerplaats voor gemeenschapshuis De Ubburgh aan de Kasteelselaan 60 in Ubbergen. Trek laarzen aan, want het kan behoorlijk drassig zijn in 't Zwanenbroekje. Onderweg krijg je wat te drinken. Om 16.30 uur komen we op het startpunt terug bij de ouders. Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan in bij De Bastei: telefoon 024 3297070 of via info@debastei.nl. Deelname kost 3,00 euro. Vrienden van het IVN en De Bastei betalen 1,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl of www.ivn-nijmegen.nl.

Meer berichten