Afbeelding

Inschrijving Bemmelse Dweildag

Algemeen

BEMMEL - Sinds begin januari zijn de inschrijvingen voor de Bemmelse Dweildag, die op zondag 10 juni wordt gehouden, geopend. Meer dan vijftig dweilbands hebben nu al laten weten dat ze naar Bemmel komen om een groot feest te bouwen met de duizenden enthousiaste bezoekers.

Strijd om het Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten Al jarenlang wordt er in Bemmel gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor Dweilorkesten. Topdweilorkesten uit binnen- en buitenland worden door een professionele jury viermaal beoordeeld voordat de nieuwe kampioen bekend wordt gemaakt. Het muzikale niveau in de wedstrijdklasse is de laatste jaren enorm gestegen. Het is dan ook niet voor niets dat de beste dweilorkesten te vinden zijn op landelijke festivals als de Zwarte Cross, de Sneekweek en langs de ijsbaan in Thialf.

Regerend en drievoudig Nederlands Kampioen 'De Útlopers' is er de komende dweildag niet bij, waardoor er een nieuwe Nederlands Kampioen Dweilorkesten uitgeroepen zal worden. Vijfmaal bleef de titel in de Betuwe; Alarmfase 3 uit Bemmel en de Deurdweilers uit Angeren scharen zich in een illuster gezelschap van dertien oud-kampioenen. Op zondag 10 juni weten we of zij opnieuw kans maken op het kampioenschap.

Feest in de leutklasse

Waar het accent in de wedstrijdklasse ligt op een hoog muzikaal niveau en een strakke show, gaat het in de leutklasse vooral om feest en gezelligheid. Jaarlijks zijn er 40 tot 50 dweilorkesten die naar Bemmel komen om samen met het publiek een feestje te bouwen. Plezier in het muziek maken en de gezellige sfeer zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze bands.

In beide klassen treden alle dweilorkesten viermaal op, steeds op een van de 10 podia die door Bemmel verspreid staan. Met de aanwezigheid van diverse barren, foodtrucks, kinderactiviteiten en straattheater is de Bemmelse Dweildag één van de leukste en drukst bezochte festivals in de omgeving.

Ook meedoen? Dweilorkesten die ook willen meedoen aan de Bemmelse Dweildag kunnen zich inschrijven via bemmelsedweildag.nl/inschrijven. Meer info over de Bemmelse Dweildag is te vinden via bemmelsedweildag.nl.

Uitgelicht

Digitale krant