Logo gemeentenieuwsonline.nl
Laat je klaarstomen voor de verkiezingen in Bibliotheek De Mariënburg
Laat je klaarstomen voor de verkiezingen in Bibliotheek De Mariënburg (Foto: De Bibliotheek)

Stoom jezelf klaar voor de verkiezingen

NIJMEGEN - Een korte stoomcursus gemeenteraadsverkiezingen? Op zaterdag 17 maart ben je vanaf 13.00 uur welkom in de Bibliotheek De Mariënburg voor een levendig programma met workshops over nepnieuws, politieke bingo, een politieke ‘Over de lijn’ en een verkiezingsmarkt waar verkiesbare politieke partijen zich presenteren.

Luister om 15.00 uur naar het bijzondere verhaal van jurist en vluchteling Sander Terphuis over vrijheid en rechtvaardigheid. Het programma staat op www.obgz.nl/verkiezingsmarkt. Op de verkiezingsmarkt in Bibliotheek De Mariënburg kun je van 13.00 tot 17.00 uur informatie inwinnen over de verkiezingsprogramma's en de standpunten van de aanwezige partijen. Welke onderwerpen vind jij belangrijk en sluiten partijen daarop aan? Ga erover in gesprek.

Om 14.00 uur en 16.15 uur ben je welkom voor een workshop nepnieuws. Rondom de verkiezingen in Amerika kwam deze term steeds vaker naar voren. Hoe controleer je het waarheidsgehalte van berichten op facebook of twitter. Welke websites zijn betrouwbaar? Wat is een ‘clickbait’ en hoe herken je zo’n bericht? Na deze workshop laat jij je niets meer wijsmaken.

Spreker Sander Terphuis (45) is opgegroeid in Iran. Hij vluchtte in 1990 op uiterst bijzondere wijze naar Nederland. Na een studie Rechten en Filosofie in Utrecht zet hij zich hier in voor mensenrechten. Als geen ander weet hij hoe belangrijk en waardevol vrijheid en democratie is. Van 15.00 tot 16.00 uur vertelt hij zijn bijzondere verhaal en gaat hij in gesprek met het publiek.

Meer berichten