Speurneuzentocht in de Stadswaard

Algemeen

NIJMEGEN - Wist je dat er op een steenworp afstand van de stad Nijmegen een groot natuurgebied begint waar allerlei wilde dieren leven? Dit gebied heet de Stadswaard. Overdag hebben veel dieren zich verstopt, maar ze laten wel hun sporen achter! Welke dieren waren het en waar zijn ze geweest, hoe zie je dat? Weet jij het? Zet je speurneus op en ga maandag 19 februari met ons mee!

Deze WaalWoeMi-activiteit is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Deelname kost 3,00 euro. De tocht begint om 14.30 uur bij de wandelbrug Ooypoort bij het Meertje aan het begin van de Stadswaard. Ongeveer twee uur later zijn we weer terug.

Samen zoeken we naar pootafdrukken, voedselresten en knaagsporen. Met wat geluk vinden we ook heel veel drollen van dieren. Het wordt een spannende speurtocht voor kinderen en hun ouders! Het kan modderig zijn, hou daar rekening mee en doe laarzen aan en kleren die vies mogen worden. Wij zorgen voor de benodigde speurdersspullen, zoals een vergrootglas, loeppotjes en sporenboekjes. We sluiten af met een spannend verhaal met een kopje chocomel.

Aanmelden: Schrijf je vooraf in bij De Bastei, telefoon 024 - 3297070 of via info@debastei.nl. Er kunnen maximaal 10 kinderen mee, dus meld je snel aan!

Dit is een WaalWoeMi-activiteit. Onder die naam organiseren De Bastei, Dijkmagazijn Beuningen en Bezoekerscentrum De Grote Rivieren het hele jaar door buitenactiviteiten in het rivierengebied in en rond Nijmegen voor kinderen en jongeren.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.

Uitgelicht

Digitale krant