Masterclass Collectieve Intelligentie

Algemeen

NIJMEGEN - Collectieve intelligentie is het vermogen van een groep mensen (of dieren, planten, cellen, micro-organismen en/of machines) om problemen op te lossen. In de natuur zijn veel voorbeelden hiervan te vinden, bij insecten koloniën en zwermen.

De mogelijkheden om collectieve intelligentie op basis van zelforganisatie en simpele gedragsregels te organiseren en te bevorderen, zijn bijzonder interessant voor organisaties. Door deze principes toe te passen in de organisatie, is er al veel te winnen zonder grote investeringen te hoeven doen.

Op 15 december komt één van de auteurs van het boek Collectieve Intelligentie, drs. Fons Schoemaker samen met drs. Elselien Smit uitleg geven over het onderzoek dat hiernaar is gedaan. Fons Schoemaker is werkzaam als Information Security Officer bij Rabobank en heeft een bijzondere belangstelling voor sociale insecten, met name mieren. Hij schrijft al vele jaren over interactiemanagement en wat organisaties kunnen leren van dieren. Elselien Smit is een zeer ervaren management consultant en doet nu onderzoek naar hoe dit werkt in de praktijk. Na de presentatie gaan deelnemers zelf aan de slag met het bouwen aan collectieve intelligentie rondom maatschappelijke relevante thema's, zoals zorg, onderwijs en wijkgericht werken. Zie voor meer informatie ook: www.sentia-uitgeverij.nl

Datum en tijd: vrijdag 15 december 15.30-17.30 uur. Inloop vanaf 15.00 uur Locatie: Dziga gebouw, Waalbandijk 14M, Nijmegen (Honig Complex). Kosten: 10 euro. Tevoren aanmelden via mona@vanzelst.info.

Uitgelicht

Digitale krant