Aalscholvers
Aalscholvers Foto: Gijsbert Peelen

Spoorzoeken in de Bemmelse polder

Algemeen

BEMMEL - Op zondag 17 december is er een excursie met natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk.

Een struintocht in de winter. Dat is niet het eerste waaraan je denkt, maar warm gekleed met de verrekijker in de hand is het een van de leukste tochten die je kunt maken. Met de natuurgidsen gaan we op zoek naar diersporen in de polder. We gaan kijken of we sporen van een das of vos kunnen ontdekken. De vraag is ook, hoe we kunnen zien wat sporen van een hond zijn!

Daarnaast zoeken we naar bever- en reeënsporen in modder of sneeuw en kijken naar overwinterende vogels uit het koude noorden. De planten vergeten we ook niet. De verdorde skeletten vormen fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. De diverse soorten zijn nog prima herkenbaar. Op naar buiten, even een frisse neus halen!

De excursie begint bij De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Vanaf 13.45 uur staat een kop koffie/thee of limonade klaar. De tocht duurt van 14.00 tot 16.15 uur en is geschikt voor het hele gezin. Voor minder-validen is deze tocht niet geschikt. Kosten inclusief kop koffie/thee/limonade vooraf zijn voor volwassenen zes en voor kinderen drie euro. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht. Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06 10864179 of www.lingewaardnatuurlijk.nl.

Uitgelicht

Digitale krant