Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kerk Ressen Advent. Foto: Wilma Hartogsveld
Kerk Ressen Advent. Foto: Wilma Hartogsveld (Foto: Wilma Hartogsveld)

Advent in Ressen

RESSEN - Advent, tijd om stil te staan bij het verlangen dat aanwezig is op de bodem van onze ziel. Een verlangen naar heelheid, naar verbinding en naar licht en warmte in de donkerste periode van het jaar in een soms koude wereld.

In het prachtige middeleeuwse kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3) zijn er diverse mogelijkheden om daar in deze periode tijd en aandacht voor te nemen. Bijvoorbeeld tijdens adventsmeditaties die door Pleisterplaats Ressen van 4 tot en met 22 december op werkdagen van 9:00 tot 9:15 uur worden gehouden. Er is een afwisseling van stilte, meditatieve muziek, gebed, inspirerende teksten en een zegenbede. Iedereen is welkom om een keer (of vaker) deel te nemen.

Op vrijdagavond 15 december is het vanaf 20:30 uur genieten van een Festival of Nine Lessons and Carols met medewerking van Kamerkoor En Suite onder leiding van Vivien Moffat met organist Hans Spierings. Prachtige veelal Engelstalige muziek die in de kerk van Ressen wel heel mooi tot zijn recht komt, gecombineerd met teksten die al de sfeer van Kerst ademen.

Op zondagavond 17 december is er een bijzondere Pleisterplaatsviering in de adventssfeer. Prachtig om voor in de kerk bij kaarslicht stil te zijn, te luisteren naar meditatieve muziek en inspirerende teksten uit de traditie rondom ons verlangen naar de komst van licht. Er worden liederen gezonden uit onder andere de traditie van Taize en Iona. De viering begint om 19:30 uur, duurt ongeveer drie kwartier en na afloop is er koffie/thee en ontmoeting in de Kosterij.

Meer informatie over alle mogelijkheden om advent te vieren in de Vierplek staat op www.4-plek.nl.

Meer berichten