Afbeelding

Optreden koor Tot Zangs! met bijzonder concert

Algemeen

BEMMEL - Koor Tot Zangs! uit Millingen aan de Rijn treedt op met een bijzonder concert: Een nieuwe horizon.

Koor Tot Zangs! heeft met dit concert gekozen voor een actueel thema. Wat gebeurt er met mensen als ze in een oorlogssituatie zijn beland? Iedereen wil veilig wonen en leven... maar wát als dat niet meer kan in je eigen land?Dan nemen mensen de uiterste consequentie en gaan op de vlucht voor het geweld.

Op zoek naar een plek die wel veilig is. Waar ze een nieuwe toekomst kunnen opbouwen. Zij hopen op een nieuwe horizon. Tijdens ons concert zal de uit Syrië gevluchte Imad zijn persoonlijke verhaal vertellen.

In drie korte schetsen: betreffende zijn geboorteland Syrië, zijn vlucht naar Nederland, en zijn huidige situatie. Vredesorganisatie PAX heeft ondersteuning verleend voor zijn deelname aan dit concert.

Abbas, een vluchteling uit Irak, zal een gedicht voordragen. Koor Tot Zangs! zal aan de hand van de drie onderdelen speciaal uitgezochte en toepasselijke liederen ten gehore brengen. We worden begeleid door een gelegenheidscombo dat bestaat uit: Wouter: piano, Rob: gitaar, Hans: cajon en Philip: contrabas. Koor en combo zullen worden gedirigeerd door: Frans Coerwinkel. Iedereen is van harte welkom op zondag 29 oktober om 15.00 uur in de protestantse kerk aan Oude Kerkhof 13 in Bemmel. De toegang is gratis.

Uitgelicht

Digitale krant