Neem een kijkje in deze bijzondere kerk van Ressen.
Neem een kijkje in deze bijzondere kerk van Ressen. Foto: Pleisterplaats Ressen

Weekendopenstelling kerk Ressen weer van start

Algemeen

RESSEN - Velen kennen de kerk van Ressen van de buitenkant. Je passeert de plek regelmatig, maar de deur is meestal dicht. Vanaf mei tot oktober zet de kerk in Ressen iedere zaterdag en zondag haar deuren weer open. Een team van vrijwilligers ontvangt dan graag toevallige voorbijgangers of bewuste bezoekers die van de kans gebruik willen maken om eens dit kerkje aan de Kerkenhofstraat 3 van binnen te bekijken.

Gasten kunnen van 11.00 tot 17.00 uur binnen lopen en genieten van de rust, even stilstaan bij het leven van alledag of een kaarsje branden. Bent u geïnteresseerd in de historie van deze bijzondere kerk, dan is een bezoek ook zeker aan te bevelen: dit is een van de oudste Romaanse kerken in Nederland. Het interieur en een diapresentatie geeft een goed beeld van de lange historie en de gastvrouwen en -heren vertellen er graag over. Ook zijn er boeken te koop met meer informatie over deze historische plek.

Beleef de kerk met live muziek

Op zondag 5 mei is van 13.00 tot 16.00 live muziek in de kerk. Vrijwilligers die een muziekinstrument bespelen laten dit graag aan de bezoekers horen. Orgel, piano, diverse blokfluiten, trekzak en percussie komen in deze kerk goed tot hun recht. Loop gerust binnen om van deze amateurmuziek te genieten. Mocht u dit weekend niet kunnen of wilt u vaker live muziek horen? Elke eerste zondag van de maand is er live muziek: 2 juni, 7 juli, 4 augustus en 1 september.

Meer informatie op www.pleisterplaatsressen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant