Beklimming Mozesberg 2280m in Sinaï-woestijn
Beklimming Mozesberg 2280m in Sinaï-woestijn Foto: Rob Moret

Grebbeberg training voor Alpen en Mozesberg 2280 m Een wonder?

Algemeen

RHENEN - Velen beklimmen regelmatig de trappen op de Grebbeberg om goed getraind in de Alpen te wandelen. Op het Domineesbankje kan je uitrusten. Als voorbereiding heeft Rob ook heel wat trappen genomen op de Grebbeberg. 

52 jaar geleden reed Rob Moret vanuit Nederland door de Sinaï-woestijn zonder wegen met een lelijke eend. Zijn banden reed Rob aan gort vlak voor de Horeb. Banden gevuld met gras brachten hem uit de woestijn. Onlangs beklom Rob ‘s nachts de Mozesberg 2280 m waar Mozes de tien leefregels ontving. Een ongekend prachtige sterren hemel en prachtige opkomende zon waren de beloning.

52 jaar geleden was er geen weg in de woestijn. Sharm el Sheikh was een kale woestijn. Op een rif waren mooie koralen en tropische vissen te zien. Met nog een Nederlandse eend stond Rob op de zuidpunt van de woestijn. Met geen andere auto kon je door de woestijn rijden.  Een avond en nacht werd op deze plek met elkaar doorgebracht. Er werden foto’s gemaakt en de volgende dag vertrokken we. 

22 jaar later was ik bij een trouwerij van een nichtje in Schagen. Mij werd een week later gevraagd of ik wel eens in Israël was geweest door mijn nicht. Een vrouw uit het koortje in de kerk had dat aan haar gevraagd. Het bleek dat zij 22 jaar eerder in de andere eend had gezeten. 

Zij bezat geen foto, want hun foto toestel was gestolen in Napels. Na 22 jaar iemand herkennen die je één avond hebt gezien, is dat een wonder ?

Uitgelicht

Digitale krant