Silke in de turnhal in Winterswijk.
Silke in de turnhal in Winterswijk. Foto: Eigen foto

Superfinalewedstrijd Silke Verwoert

Algemeen

DODEWAARD - Op zaterdag 13 april stond de eerste finalewedstrijd voor DGV Dodewaard op het programma. Silke Verwoert turnde haar districtsfinale Senior D in Winterswijk. 

De wedstrijd begon pas om 17.00 uur, dus ze moest lang wachten voordat ze mocht beginnen. Het niveau van de competitie was erg hoog, een mooi moment voor Silke om zich te vergelijken met de rest. Zij begon op sprong, waar haar aanloop niet lekker uitkwam, maar ze toch een goede half in half uit wist te springen. Brug is haar lievelingstoestel en hier liet ze dan ook een wedstrijdoefening zonder fouten en met een goede landing zien. Door naar balk, waar haar sprongenserie wat wiebelig was waardoor ze een verbindingswaarde miste. Ze turnde voor het eerst een nieuwe afsprong van balk (arabier salto) die erg goed ging.
Tenslotte mocht ze haar vloeroefening laten zien, die erg netjes en met hoge sprongen was. Na deze goede wedstrijd bleek dat Silke van de 25 finaleturnsters die meededen de tweede plaats had behaald met slechts 0,1 punt verschil met nummer een!

Helaas bleek dat zij door het ontbreken van een jurylid buiten mededinging moest meedoen. Dit was door een miscommunicatie van tevoren bij zowel Silke als haar trainer niet bekend. Ze mocht daarom voor haar tweede plaats geen zilveren medaille in ontvangst nemen, wat natuurlijk erg zuur was. 

Dit goede resultaat betekent dat Silke volgend seizoen wel promoveert naar de 3e divisie Senior C. Een wedstrijdeinde met een dubbel gevoel, maar Silke mag trots zijn op haar erg goede prestaties van dit seizoen, want zij heeft na ruim anderhalf jaar blessureleed een prachtige comeback gemaakt.

Uitgelicht

Digitale krant