Negende dementiemonitor van start

Algemeen

REGIO - Voor de negende keer kunnen mensen met dementie en hun mantelzorgers via de “Dementiemonitor” hun mening geven over de zorg voor en ondersteuning van mensen met dementie. Eenmaal per twee jaar onderzoekt Alzheimer Nederland in samenwerking met onderzoeksinstituut Nivel hoe mensen met dementie en hun mantelzorgers de zorg en ondersteuning ervaren. 

Opnieuw zijn er aparte vragenlijsten voor mensen met dementie en voor hun naasten. De monitor loopt tot 1 juli. De resultaten worden in het najaar verwacht. Alzheimer Nederland streeft naar optimale kwaliteit van leven voor mensen met dementie, onder meer door dementievriendelijk beleid. De Dementiemonitor geeft daarvoor een schat aan informatie. 

Alzheimer Nederland brengt de landelijke uitkomsten van de Dementiemonitor onder de aandacht bij het Ministerie van VWS, de Tweede Kamer, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, provincies en gemeenten. 

Lokale belangenbehartigers gaan met de resultaten op regionaal niveau aan de slag in gesprekken met gedeputeerden, wethouders en beleidsmakers. Op die manier werken we samen aan het verder verbeteren van de zorg voor en ondersteuning van mensen met dementie. Ook in Rivierenland!

Hoe meer informatie we kunnen verzamelen, hoe betrouwbaarder het beeld is. Daarom vragen we ieder die in de naaste omgeving met dementie in aanraking komt, mee te doen.

De Dementiemonitor is hier te vinden: www.dementiemonitor.nl. Lukt het niet om de Dementiemonitor digitaal in te vullen, dan is een papieren exemplaar verkrijgbaar via Alzheimer Nederland, 033 303 2502. 

Uitgelicht

Digitale krant