Feestelijke opening van het bankje bij de oude Steegakker

Algemeen

DODEWAARD - Vrijdag 15 maart was het een feestelijke middag voor de bewoners van het oude gedeelte van de Steegakker in Dodewaard. Het langverwachte bankje bij de entree van het gebouw werd officieel geopend. 

Enkele maanden geleden raakte sociaal werker Lisanne Gesthuizen in gesprek met een aantal bewoners die op hun rollators voor de deur zaten te genieten van het zonnetje. Bewoner Bets van Aalst nodigde Lisanne uit om langs te komen en vertelde dat de bewoners al jaren de wens hebben om een bankje voor de deur te hebben zodat ze veilig buiten kunnen zitten. Na wat uitzoekwerk werd er direct met Thius, eigenaar van het pand, geschakeld. Al snel werd de conclusie getrokken dat het bankje er zal komen, tot grote vreugde van de bewoners.

Op 15 maart was het tijd om het gebruik van het bankje in te luiden. Aan de oudste bewoner, mevrouw Hendriksen, de eer om het bankje officieel te openen. “In juli word ik 90 jaar en dat ik op mijn leeftijd nog een lintje mag doorknippen, vind ik toch wel heel bijzonder”, aldus mevrouw Hendriksen. Het moment werd gevierd met koffie en taart. In de uurtjes daarna werd er nog gezellig bij gekletst onder het genot van een sapje met een stukje kaas en een gehaktballetje. 

Uitgelicht

Digitale krant