Debutant Hans de Ruiter op voorsprong in Renkum. (foto: Paul Kogels)
Debutant Hans de Ruiter op voorsprong in Renkum. (foto: Paul Kogels) Foto: Paul Kogels

Sethone figureert in Renkum

Algemeen

DODEWAARD/RENKUM – Daags na Hemelvaart trok Sethone de Rijn over om de strijd aan te binden met Kracht en Vriendschap. Het eerste trad aan tegen het op revanche beluste eerste van Renkum: zij hadden de eerste ronde met 9-0 verloren.

De wedstrijd op tafel 1 was op papier gelijkwaardig. Beide teams brachten spelers met licenties I (2) en J (1) achter de blauwe tafel. In het spelverloop was van evenwicht totaal geen sprake. In de eerste vier partijen werd slechts af en toe een game gewonnen. Maarten van de Ven had vervolgens de winst voor het oprapen, maar verloor met 16-14 de derde game. In de twee beslissingsgames was hij duidelijk de mindere, met tweemaal 11-4. In de achtste partij nam hij echter revanche, door nu wél de twee beslissingsgames te winnen. Hiermee zorgde hij voor het enige punt: 8-1 verlies.

Sethone 2 trad het tweede tegemoet met een Wiltschutdebutant en wist op voorhand dat ook deze ronde een lastige zou worden. Alleen voor kopman Robert van de Weetering was er één gelijkwaardige tegenstander en twee lager geklasseerde. Hans de Ruiter en John Eberson hadden uitsluitend (veel) sterkere tegenstanders. Zoals zo vaak geeft ervaring de doorslag: ondanks de voorgift komt de sterkste aan het eind van de partij bovendrijven. Bijzonder knap was het optreden van Hans de Ruiter: in zijn allereerste partij tegen de sterkste man van Renkum verloor hij pas in de vijfde game! De winst ontglipte hem op de valreep met 13-11. Eindstand: 7-2 verlies.

Op de derde tafel deed Carolien Floor, de andere debutante, bijna hetzelfde: vrij spelend tegen de kopman hield ze het vijf games vol, maar verloor met 11-8 toch nipt de partij. Het geoefende oog zag slagenwisselingen waar recentelijk nog op getraind was. Ook Sethone 3 verloor : 8-1. Het enige punt kwam van Fer Pusters, die zijn hoger ingeschaalde tegenstandster met 0-3 terugwees.

Uitgelicht

Digitale krant