Wandelen op Pinksterzondag

Algemeen

HEMMEN - Bij iedere ‘rust’ stap-je terug in de historie. Afhankelijk van je keuze; 7, 15, 20, 27, 40 of 50 km kom je op onze bijzondere rustplekken.

Je komt bij Oude School Hemmen voor de lunch, Museumboerderij Den Tip in Herveld verse appelflappen, Manege De Hoeven in het Hollanderbroek voor een tosti en onze eigen rust Landgoed Schoonderlogt, Logtsestraat 6, net buiten de bebouwde kom van Elst met koffie, soep en broodje worst is meer dan een bezoekje waard. Deze rust is bekend van WWII de tv-serie Band of Brothers. Niet-wandelaars zijn trouwens ook van harte welkom voor een consumptie op deze bijzondere plekken.

Het parcours, welke met pijlen is uitgezet, gaat door de kernen van Gemeente Overbetuwe en is zeer divers in landschap en ondergrond. Kortom: (on)verharde paadjes, asfalt, bos en polders, pittoreske dorpjes en een variëteit aan wateren.

De 9e Elster Pinkstertocht start voor op Eerste Pinksterdag vanaf Sportpark De Pas, 2 te Elst vanuit het H.C.O.B. gebouw van de Hockeyclub. Voorinschrijving is mogelijk via een klik in de wandelagenda van https://www.wandel.nl/evenementen/elsterpinkster-wt/. Daar is tevens meer informatie te vinden over de starttijden. Overigens is de starttijd van de 50 km met een uur vervroegd naar 06:00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant