Dansavond in het Bestegoed Elst (Utrecht)

Algemeen

ELST (U) - In het najaar van 2022 kwam een club vrijwilligers uit Elst met een enthousiast idee voor een dansavond voor 50-plussers uit Elst en omgeving. Vanuit verschillende hoeken was namelijk vernomen dat er vanuit deze doelgroep vraag was naar een dansavond in de omgeving. 

Met een subsidie van de gemeente kon dit idee worden uitgebouwd tot een nieuwe activiteit. Ook Stichting het Bestegoed en Welzijn Rivierstroom ondersteunen de vrijwilligers van de Dansavond waar nodig.

De eerste zaterdag van iedere maand is nu omgedoopt tot ‘Dansavond in het Bestegoed’. In februari werden er al meer dan 30 dansende mensen verwelkomt uit Elst, Achterberg, Veenendaal, Rhenen, Maurik, Lienden, Amerongen en Leersum! Er kwamen meteen al veel positieve en dankbare reacties binnen. Ook de tweede editie op 4 maart was een succes. Bezoekers van het eerste uur waren aanwezig, maar ook nieuwe mensen wisten hun weg te vinden naar Het Bestegoed voor een dansje en drankje. Met nog meer bezoekers dan de eerste keer was het wederom een zeer geslaagde avond!

De sfeer tijdens de dansavonden is laagdrempelig en gezellig. Er is altijd wel iemand om mee te dansen. De muziekstijl op de avond is divers en voor ieder wat wils. Of u nu komt om te stijldansen of om zelf lekker te bewegen op de muziek, of beide! Van ABBA tot het Ballroom Orchestra, van Queen tot André Hazes, alles is dansbaar. Wordt er toch nog een belangrijk nummer gemist: vrijwillige DJ Peter neemt ook verzoeknummers aan. Dien die dus gerust in, of maak vooraf een lijstje.

Even uitrusten? Dit kan aan de tafeltjes met stoelen in de ruimte. Hier kan je ook lekker plaatsnemen als je vooral komt voor de gezelligheid van het ontmoeten van buurtgenoten of nieuwe mensen. De bar van het Bestegoed is tijdens de dansuurtjes uiteraard geopend voor een verkoelend drankje.

Op 1 april is de volgende Dans- en ontmoetingsavond. Entree is 5 euro en vanaf 19:30 uur kunnen de voetjes van de vloer! Aanmelden kan (graag!) bij Ina of Jolanda via 06 57 05 70 90 of j.s.vitall@gmail.com. 

Uitgelicht

Digitale krant