Jade, Dewi en Elise op de wedstrijdvloer. (eigen foto)
Jade, Dewi en Elise op de wedstrijdvloer. (eigen foto) Foto: Eigen foto

Goud en zilver voor DGV-turnsters

Algemeen

DODEWAARD - Zaterdag 21 januari was alweer de tweede turnwedstrijd van dit seizoen voor Dewi Boumans, Jade van Dodeweerd en Elise Dijkers van DGV Dodewaard. 

Al mooi op tijd vertrokken de meiden naar Nijmegen voor de eerste wedstrijdronde van deze wedstrijddag. Ze hadden er zin in en begonnen op brug. Waar ze alle drie op de vorige wedstrijd foutjes maakten, ging het in deze wedstrijd supergoed. Op dit toestel behaalde ze dan ook een eerste, tweede en derde plaats wat een lekker begin van de wedstrijd was. Door naar de balk, dat blijft altijd spannend, maar ook hier, op een val van Elise na, turnden de meiden stabiele oefeningen.  

Op vloer werden mooie series gesprongen, wat resulteerde in een tweede en derde plaats op dit toestel. Tenslotte nog naar sprong. Bij het inturnen maakten ze het nog even spannend door niet goed uit te komen of een mindere sprong te laten zien, maar tijdens de wedstrijd, lieten ze alle drie hun mooiste sprong zien. 

Bij de prijsuitreiking werd hun groep (Jeugd E) bijna vergeten, maar gelukkig kwam dit toch nog op tijd goed. Wat was het een verrassing toen Elise voor zilver naar voren mocht komen en Jade de gouden medaille won! Dewi eindigde net naast het podium, zij werd keurig vierde. Met het team supplement E, wat ze vormden samen met een turnster van Excelsior Zetten, behaalden ze ook nog een derde plaats. Wederom een succesvolle wedstrijddag voor DGV!  

Uitgelicht

Digitale krant