Probeer een muziekinstrumenten tijdens de open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen

Algemeen

RHENEN - Altijd al eens een muziekinstrument willen uitproberen? Op zaterdagochtend 28 januari kan dat! Tijdens de open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen kan iedereen (vanaf zeven jaar/groep 4) gratis ‘minilesjes’ volgen. 

Deze worden verzorgd door muzikanten uit de orkesten van Ons Genoegen. In drie korte rondes worden er in de vorm van ‘speeddates’ lesjes gegeven op klarinet, saxofoon, dwarsfluit, hoorn, trompet, trombone, bariton en (melodisch) slagwerk. 

De open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen is in eerste instantie bedoeld voor de kinderen die bij Ons Genoegen de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen, maar ook andere en oudere muzikanten in spe zijn welkom om mee te doen, of gewoon te komen kijken, luisteren of sfeer te proeven. 

Na het uitproberen van de instrumenten kunnen de muzikanten zich gezamenlijk uitleven in een ‘toeterorkest’. Zonder dat ze al echte noten hoeven te spelen begeleidt de dirigent hen in een fantasiemuziekstuk dat gaat over hard en zacht, hoog en laag, lang en kort…

De open ochtend bij Ons Genoegen Rhenen vindt plaats in het verenigingsgebouw, Valleiweg 92B in Rhenen, van 10.00-12.00 uur. Vooraf aanmelden kan door het sturen van een mailtje naar onsgenoegenamv@gmail.com.

Uitgelicht

Digitale krant