Lezing 'De 3 principes'.
Lezing 'De 3 principes'. Foto: Gerd Altmann via Pixabay.

De drie principes: frisse kijk op de menselijke ervaring

Algemeen

RHENEN - De menselijke ervaring komt tot stand van binnen naar buiten. Gedachten komen en gaan de hele dag door en dat gaat volledig buiten onze controle om. Hoe dat werkt wordt beschreven met de drie principes van Sydney Banks of het ‘inside-out paradigma’. In een fascinerende lezing op zondag 16 oktober in Podium De Vlam gaat Marlies Leenaers in op dit gedachtengoed. 

De drie principes zijn geen methode of stappenplan om van nare gevoelens af te komen, ze beschrijven slechts hoe het werkt. Ze nodigen uit om uit te zoomen van de persoonlijke beleving van de realiteit, naar hoe die beleving tot stand komt. Ze verwijzen naar de fundamentele universele principes die de menselijke ervaring mogelijk maken.

Net als bij de zwaartekracht, zijn de drie principes altijd aan het werk. Je hoeft er niks voor te doen. Door inzicht in hoe de menselijke ervaring tot stand komt ofwel hoe het werkt, kan inzicht ontstaan.

Een gevolg daarvan kan zijn dat je ervaringen veranderen en het leven makkelijker wordt. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe de menselijke ervaring ontstaat en wil je met mij die kant op kijken, kom dan naar deze inspiratiesessie.

Marlies Leenaers

Ass. Prof. Dr. Marlies Leenaers werkt als docent/coach ben bij het Radboudumc. Daarnaast is zij actief als verandercoach: haar belangrijkste drijfveer is mensen aan het denken zetten zodat zij effectiever kunnen worden. Zij hecht eraan om dat altijd in balans met persoonlijke ontwikkeling te houden. 

Opgave

Kaartjes via podiumdevlam.nl/agenda. De lezing is op zondag 16 oktober, 10.30 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. 

Uitgelicht

Digitale krant